2009. szeptember 12., szombat

Melissa Joan Hart








Melissa Joan Hart (1976.április 18.) amerikai színésznő,énekesnő és producer.

Korai évek: Melissa a Long Islandi Smithtown-ban látta meg a napvilágot 1976-ban. Édesanyja Paula (producer-tehetségkutató), édesapja William (vállalkozó). Melissának hat testvére van. Miután a szülei elváltak édesanya kezdte terelgetni a színészi pálya felé.

Karrierje:1980-ban kezdődött a karrierje, amikor szerepet kapott a Splashy reklámban. Komolyabb filmes szereplése előtt már 25 reklámfilmben szerepelt. Ezután vendégszerepeket játszott több sorozatban is, mint az 1985-ös Kane és Ábel, vagy a 1986-os The Equalizer-ben.

1989-ben a Brodwayn kisebb színházi szerepekben tűnt fel, majd szerepet kapott a Nickelodeonon éppen akkor induló Clarissa sorozat, amely meghozta számára az ismertséget és négyszer jelölték ezért a szerepéért a Young Artist Award-ra, amelyet háromszor meg is kapott. Ekkor a Sony stúdiójában felvett két albumot is (Na Na Means,Peter and the Wolf ).Az utóbbival Parents Choice díjat is nyert.Miután véget ért a sorozat jelentkezett a New yorki egyetemre, ahol nem diplomázott le inkább megpróbálta folytatni színészi pályafutását.

1995-ben főszerepet kapott a Sabrina a tinédzserboszorkány sorozatban, amely hat évig vetítettek sikeresen. Eközben vendégszerepelt a Touched by an Angel-ben és több kisebb televíziós szerepet is kapott.

1998-ban Melissa kis szerepet kapott a Can't Hardly Wait-ben, majd a Next to You-t forgatta Adrian Grenierel. Ennek a filmzenéje lett Britney Spears (You Drive Me) Crazy dala,amely videó klipjében Melissa viszonzásképpen szerepelt is.

1999-ben Melissa fehérneműben pózolt a Maxim címlapján. Folytatta a színészkedést.

2002-ben elkészítette a Rent Control című filmet (Producerként), amelyet 2005-ben az ABC csatorna vásárolt meg. Eközben folytatta a Sabrina a tinédzser boszorkánybeli szerepét, amelyet 2003-ban fejeztek be, majd több animációs filmhez kölcsönözte a hangját.1999-től több dologban is tevékenykedett a Disney és Nickelodeon csatornákon.2005-ben megrendezte első filmjét. Ezután, mint rendező-producer tevékenykedett. Videót rendezett és főszerepet játszott az ABC csatorna mozijában (Holiday in Handcuffs (2007)) Mario Lopezel

Magánélete:2003-ban hozzáment az olaszországi Florence-ban a zenész Mark Wilkersonhoz. Az esküvőt mini sorozatként leadták a Televízióban Tyingot a Knot néven, amelyet Melissa vállalata a Hartbreak Films forgatott és forgalmazott.2006-ban született meg első gyermekük Mason Walter Wilkerson. Második gyermeküket Braydon Hart Wilkerson 2008.március 12.-én született meg Los Angelesben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése